2018.04.14 GARBOAVELE XC

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Race Report
     Week-end-ul trecut a fost a doua mea participare la Gârboavele XC, un concurs langa orasul Galati ("am jucat acasa" asa cum se mai spune), intr-o padure plina de poteci de mtb, contrapante, rampe si radacini, numai bune sa le testezi pe o bicicleta. S-a investit foarte mult timp si munca fizica voluntara pentru amenajarea acestor trasee, dar rezultatul este pe masura.
     Traseul era format dintr-o singura bucla de 12 km,cu o diferenta de nivel de 250 m, pe care elitele trebuiau sa o parcurga de 5 ori, iar amatorii de 3. Am preferat sa aleg varianta scurta a traseului, avand in vedere ca sezonul este inca la inceput, antrenamentul meu din iarna a cam lipsit, si eram foarte predispus la o accidentare sau pur si simplu sa nu ma simt bine pe traseu.
     Am plecat in cursa la ora 11:05( la fix a luat startul traseul lung),undeva din linia 3.Aveam in stanga si in dreapta zeci de ciclisti pe care ii stiam din sezonul 2017 ca merg bine, si ca vor trage tare in primii km ca sa se plaseze intr-un pluton cat mai bun.Eu  ca de obicei am ghinionul sa prind pe cineva in fata mea care nu nimereste sa isi clipseze spd-urile si mai pierd 5 secunde asteptandu-l  pe domnul.
     S-a fugit intr-un mare fel..nu ma asteptam la o asemenea cursa,cu o medie pe poteci de 28, 29 km/h,toti trageam tare sa stam in primul pluton.Usor usor media a scazut,au venit si primele provocari,o urcare sustinuta de aproximativ 250 de m, cu o panta maxima de aproximativ 23%.Aici s-au facut diferentele,in prima tura am urcat-o tare, stiam ca multi renunta aici, si am sperat sa nu renunte nimeni din fata mea, incat sa ma oblige la un pushbike nedorit. Am mai repetat catararea inca de doua ori, si injuram din ce in ce mai mult, si eu si toti adversarii de langa mine.
     Nu am lasat pedala nici o secunda in toate cele 3 ture, am vrut si am sperat pana in ultimul moment la un loc pe podium la categorie, din pacate asa la inceput de sezon ma agat doar de locul 4, la 4 minute de locul 3...exista si un dar, sunt extrem de multumit de mine..am fugit 1 ora si 53 de minute cum nu am facut-o niciodata, si asta imi da sperante la un 2018 plin de victorii.
 
 
 
Categoria părinte: Stiri
Accesări: 3002

Sponsorii, partenerii si colaboratorii Clubului

           

TOP