2010.12.10 Bradul Verde pentru Biciclete live PRIMATV

BRADUL „VERDE PENTRU BICICLETE” A FOST ÎMPODOBIT ÎN PIAŢA VICTORIEI DIN TIMIŞOARA. SÂMBĂTĂ, DE LA ORA 17, TIMIŞORENII SUNT AŞTEPTAŢI ÎN CENTRU SĂ PEDALZE ŞI SĂ ILUMINEZE INSTALAŢIILE DIN BRAD. POMUL ARTIFICIAL DE CRĂCIUN, ÎNALT DE CINCI METRI, REPREZINTĂ FELUL ÎN CARE BICICLIŞTII AU ALES SĂ LE UREZE TIMIŞORENILOR SĂRBĂTORI FERICITE!
 
Sâmbătă de la ora 11, câțiva voluntari din echipa „Verde pentru Biciclete”, care promovează mersul pe bicicletă, precum şi membri ai Clubului Sportiv Gratzu s-au adunat pe Corso, în apropiere de Teatrul Național din Timişoara, cu beteală, globuri multe şi instalaţii, pentru a împodobi bradul.
 
Acţiunea de sâmbătă este o continuare a celei derulate anul trecut în Piaţa Victoriei, în perioada 20-24 decembrie. „Iluminarea ecologică a Bradului de Crăciun completează ideea promovată de Verde pentru Biciclete, potrivit căreia bicicleta poate constitui o alternativă economică şi non-poluantă de transport în Timişoara, dar şi de furnizare ecologică a energiei”, spune Grațian Bolog, unul dintre organizatori.
 
Sâmbătă de la ora 17, după lăsarea întunericului, timişorenii sunt aşteptați să pedaleze pe două biciclete conectate la generatoare, producând astfel energie electrică şi iluminând bradul, în mod ecologic, spun organizatorii.
„Scopul nostru este acela de a suscita interesul nebicicliştilor faţă de acest potenţial mijloc de transport, dar și schimbarea atitudinii celorlalţi participanţi la trafic faţă de biciclişti, precum şi de a stârni dorinţa de a lua parte la evenimentele «Verde pentru Biciclete» prin atragerea unei atitudini pozitive faţă de mersul pe bicicletă şi încurajarea timişorenilor de a adopta bicicleta ca mijloc de transport prin oraş, precum şi de a transforma sărbătorile de iarnă în sărbători ECO şi pline de mişcare”, a completat Graţian Bolog, preşedintele Clubului Sportiv Gratzu.
M.M. Hojda (TION & AGENDA)

 

>>>>>GALERIE FOTO <<<<<

 

Parent Category: Stiri
Hits: 1759

Sponsorii, partenerii si colaboratorii Clubului

                                                                                                                   

 

 

TOP