2011.11.15 PIMP MY BIKE, PROIECT VERDE PENTRU BICICLETE

Cei de la Verde pentru Biciclete au decis să coloreze viaţa amatorilor de deplasări pe două roţi. Iar cea mai bună modalitate este „tunarea” vizuală a mijlocului de transport ecologic. Cu ajutorul unui artist plastic a fost pus la punct proiectul „Pimp My Bike”. Desigur, tinerii se şi gândesc la celebra emisiune „Pimp my ride”, a celor de la MTV. Într-adevăr câţiva dintre timişoreni se vor alege cu bicicletele trasnformate, cel puţin la capitolul impact vizual.


Mai precis, deţinătorii de biciclete sunt invitaţi la un concurs online, cei mai fericiţi fiind selectaţi pentru a le fi redecorate şi „renovate” mijloacele de transport. Aşa s-a născut ideea proiectului „Pimp My Bike”. „Dorim să readucem la viață și să îmbunătățim bicicletele timișorenilor. Ne-am propus ca, prin ușoare lucrări de reparație și prin schimbarea aspectului unor biciclete să le arătăm timișorenilor că bicicleta este frumoasă și că ne poate aduce foarte ușor zâmbetul pe buze”, ne spuneaGraţian Bolog, reprezentantul celor de la Verde pentru Biciclete.

Opera de design biciclista va purta semnătura unui artist plastic: Alex Baciu. Un biciclist obișnuit pe străzile din Timișoara și cunoscut în domeniul artistic local, Alex Baciu va transforma bicicletele cu scopul de a le face mai vizibile si mai plăcute in trafic. „Pentru prima dată am colorat chiar bicicleta mea. De atunci am reuşit să colorez mai multe biciclete. Cel mai dificil propiect a fost unul în care am desenat peste 1000 de steluţe”, ne-a declarat Alex.

Artistul nu este la prima încercare neconvenţională, din contră. Proiectul vine în continuarea acțiunilor realizate în cadrul unor evenimente de anvergură, precum Street Delivery –iunie 2011, Festivalul PLAI – septembrie 2011 și Pedalarea de Toamnă – din octombrie 2011. În cadrul acestora, au fost deja transformate peste 30 de biciclete, proiectul s-a bucurat de succes, iar cei de la Verde pentru Biciclete au decis continuarea iniţiativei.

Perioada de derulare a proiectului adresat cicliştilor timişoreni este 15 noiembrie – 2 decembrie 2011. Amatorii deplasărilor pe două roţi care vor să se aleagă cu o bicicletă frumos colorată sunt invitați să trimită o fotografie cu bicicleta lor pe adresa de mail 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., împreună cu motivele pentru care doresc să își modifice bicicleta. Fotografia și motivele vor fi publicate pe www.pedaleaza.roÎn urma publicării pe site, vom posta pe pagina de Facebook fotografia, cu numele posesorului și cu link-ul către articolul de pe site. Primii 5 concurenți care strâng cele mai multe like-uri, vor câștiga personalizarea bicicletei și alte premii Verde pentru Biciclete (elemente de securizare, semnalizare a bicicletei).

Acțiunea de personalizare a bicicletelor va avea loc în primul weekend din luna decembrie (3-4.12.11). Alex Baciu va folosi, ca de obicei, spray-uri speciale, pensule, markere, șabloane și va transforma bicicletele după dorința câștigătorilor, în limita posibilităților. Campania “Verde pentru Biciclete” este prima iniţiativă din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş. Campania este o mişcare pentru pedalare susţinută


Preluat de pe TION.RO

Parent Category: Stiri
Hits: 2316

Sponsorii, partenerii si colaboratorii Clubului

                                                                                                                   

 

 

TOP