2018.09.30 MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde

ETAPA 41 DIN CUPA CETATILOR LA SPORT

Duminica 30 Septembrie 2018 la Barajul Dumbravita de la Padurea Verde se va da startul celei de a 15-a editii a competitiei de ciclism offroad ce si-a inceput parcursul in anul 1998 din aceeasi locatie.

Aceasta intrecere sportiva este dedicata tuturor ciclistilor amatori sau profesionisti indiferent de nivelul lor de pricepere, traseul fiind unul foarte divers si animat de un peisaj de poveste ce se intinde in acest an pe parcursul a aproximativ 6 kilometrii prin Padurea Verde pe un traseu dedicat categoriei XCO.


Orarul zilei de concurs va fii urmatorul :

Ora 07.00 Inchidere completa a accesului auto in zona de concurs
Ora 09 Amenajare si organizare punct de inscriere participanti
Ora 09-10.30 Inscrieri si ridicarea pachetelor de START
Ora 11 Start (aliniere pe categorii 1-Seniori 2-Juniori si Elite 3- Masters, Fete si Jurnalisti 4-Copii)
Ora 15.00 Start X-TRA kids
Ora 16 - 16.30 Premiere

Inscrierile la acest concurs se fac dupa cum urmeaza:

1. Se fac

  • GRATUIT  pentru primii 50 de inscrisi prin completarea formularului ONLINE
  • intre inscrisul cu numarul 51 si 100 - 25 lei
  • intre 101 si 150 - 40 lei
  • 151 si  200 - 50 lei
  • de la 201 - 60 lei  

2. In ziua concursului, cu taxa de inscriere este de 70 lei , achitabila la inscriere, conform programului de eveniment. (exceptie copii sub 13 ani)

Atentie !

* Inscrierea se face pe baza de buletin sau carte de identitate.
* Participantii minori trebuie sa fie insotiti de un parinte sau parintele sa completeze formularul atasat pe site, ori minorii sa aibe asupra lor acord scris citet de parinte sau tutore.
* Duminica (in ziua de concurs) dupa ora 10.30 nu se vor mai efectua inscrieri sau confirmari de participare 
* Taxa de inscriere se plateste prin virament bancar sau e-banking in cont Lei : RO54BTRL03601205P83989XX prin specificarea numelui si a prenumelui asa cum au fost inscrise ele in formularul de inscriere online in termen de maxim 5 zile de la inscriere
* O categorie se formeaza daca sunt mai mult de 4 inscrisi la aceasta

Regulamentul de concurs este OBLIGATORIU pentru toti inscrisii


Traseul de concurs are :

1. O lungime de 6 km. / tura , in functie de categoria de concurs la care sunteti inscris veti avea de facut 1 sau mai multe ture;
2. Este arbitrat de arbitrii pozitionati strategic, ei avand camere video ce vor filma cursa incontinuu;
3. Tot traseul va fii marcat complet cu banda delimitatoare, sageti de directionare specifice sau semne de atentionare in zonele cu risc care necesita precautie sporita;
4. Tot traseul este practicabil cu orice fel de bicicleta, indiferent de nivelul de experienta, potecile din Padurea Verde fiind din pamant batut, pavate cu granit maruntit sau zone de asfalt (la Giarmata Vii), dar noi recomandam folosirea bicicletelor MTB;
5. Traseul va fii deschis antrenamentelor in pedrioada 23-29 Septembrie; 6. Timpul de concurs va fii intre 1:30 si 1:45 minute


Categoriile de concurs si de premiere sunt :

(culoarea liniilor din tabel reprezinta culoarea numarului de concurs, pentru a se putea distinge mai bine categoria ce are de facut un anumit traseu)

  Denumirea categoriei Incadrarea de varsta
Numar de ture
Clasament
1 Copii 9 - 13 ani inclusiv 1  
2 Juniori 14 - 17 ani 2  
3 Seniori 18 – 29 ani 3-4  
4 Elite 30 – 40 ani 3-4  
5 Masters 41 ani + 1-2  
6 Fete 19 - 99 ani 1-2  
7 Fete pana in 18 ani inclusiv 1  
8 X-TRA kids pana la 8 ani inclusiv traseu special 500 m.  

Arhiva foto :  WWW.CSGRATZU.WORDPRESS.COM


Despre PADUREA VERDE

Pădurea Verde se întinde pe 700 de hectare în apropierea Timişoarei şi are un important rol ecologic şi de recreere, fiind un spaţiu ideal pentru petrecerea timpului liber în natură, plimbări, jogging, mers cu bicicleta sau picnic.

 

Pădurea Verde de astăzi este o mică parte rămasă dintr-un imens codru secular care se întindea din nordul Timişoarei până spre Arad. De-a lungul istoriei pădurea a fost loc de adăpost şi sursă de hrană pentru localnici. Se pare că zona a fost populată din Antichitate, drept dovadă stau urmele unui mormânt sarmatic al unei femei, găsit în urma săpăturilor arhelogice din pădure.Se spune că Gheorghe Doja și cetele de ţărani s-au apropiat de oraş înaintând ascunşi prin Pădurea Verde în timpul răscoalei ţărăneşti din 1514. În 1949, la marginea pădurii au fost executaţi prin împuşcare partizani ai rezistenţei anticomuniste şi aruncaţi într-o groapă comună. Pe locul acelei gropi a fost înălţat un monument comemorativ, o cruce ridicată pe o movilă de pământ.

Pădurea Verde, astăzi

Având în vedere că ne găsim în plină câmpie, existenţa unei păduri de o asemenea mărime în apropierea oraşului este un mare avantaj. Are atât un rol ecologic, de echilibrare climaterică a zonei, cât şi de recreere.

Specia de arbori predominantă în pădure este stejarul, urmată de arţar, ulm, paltin, corn, mulţi dintre arbori având o vechime de peste 100 de ani. Din anii 1970, 

aici nu s-a mai permis tăierea copacilor, astfel încât pădurea a crescut şi s-a îndesit. La o plimbare prin pădure se pot vedea şi animale sălbatice: căprioare, iepuri, veveriţe, precum şi numeroase păsări.

Pădurea Verde este străbătută de poteci ideale pentru plimbări pe jos sau jogging. Vizitatorii pot veni aici şi pentru un picnic sau pentru pescuit în lacul Dumbrăviţa din vecinătatea pădurii. Primăvara, când pădurea înverzeşte, este un loc minunat pentru a culege leurdă, urzici sau ciuperci, iar vara pădurea se umple de mirosul tufelor de soc.

În 2009 au fost marcate de catre Clubul Sporitv GRATZU prin pădure patru trasee de bicicletă pe potecile deja existente, însumând 14 kilometri. Traseele sunt denumite prin culori: traseul verde, traseul roşu, traseul portocaliu şi traseul albastru şi traversează pădurea legând punctele sale limitrofe: Calea Lipovei, Muzeul Satului, lacul Dumbrăviţa şi satul Giarmata Vii. În weekend sau chiar în după-amiezele din timpul săptămânii, după lucru, veţi întâlni aici numeroşi biciclişti de toate vârstele.

La Pădurea Verde se desfăşoară ocazional şi party-uri în aer liber, concursuri de orientare pentru copii şi curse nocturne cu bicicleta.

Împrejurimi

În imediata apropiere a Pădurii Verzi se află Muzeul Satului, unde putem descopri case tradiţionale din Banat sau se poate participa la numeroasele evenimente care se desfăşoară aici: târguri de produse tradiţionale, spectacole folclorice, expoziţii canine, precum şi binecunoscutul festival Plai.

La marginea Pădurii Verzi se găseşte şi Grădina zoolgică unde putem admira specii autohtone de animale sălbatice, dar şi animale domestice, acesta fiind un loc preferat de copii.

La marginea pădurii dinspre Dumbrăviţa se găseşte un lac de acumulare unde se poate practica pescuitul.

Pădurea Verde este un adevărat plămân verde al Timişoarei şi un spaţiu ideal pentru recreere.

SPONSORI

 

 

 

 

 PARTENERI 

Sponsorii, partenerii si colaboratorii Clubului

                                                                                                                       

TOP